F1 Hata Kodu ve Arızası:Su emniyet anahtarı, küvette su kaçağı gibi problemler olabilir veya elekltronik kart arızası.
F2 Hata Kodu ve Arızası:Su boşaltma arızası. Gider hortumunu kontrol ediniz, sorun yoksa boşaltma pompası arızalıdır veya basınç anahtarı arızalıdır.
F3 Hata Kodu ve Arızası:Su almıyor hatası. Ventil veya elektronik kart arızası.
F4 Hata Kodu ve Arızası:Su sayacı hatası veya Elektronik kart arızası.
F5 Hata Kodu ve Arızası:Suyu az aldığı için yeterli su seviyesine ulaşılmadı. Motor, basınç anahtarı, ventil veya su emniyet anahtarı hatası. Makineye giren su hortumunu kontrol ediniz.
F6 Hata Kodu ve Arızası:NTC Sensör arızası olabilir. Çıkabilen arızalar, NTC arızası, rezistans arızası, elektronik kart arızası.
F8 Hata Kodu ve Arızası:Yeteri kadar su alamıyor veya rezistans arızası.
F9-FA Hata Kodu ve Arızası:Yıkama ve durulama ışığı aynı anda yanıyorsa kirlilik ve devizör hatasıdır. Devizör veya anakart arızalıdır.
Vestel Buzdolabı SR Arızası Çözümü: Buzdolabınızda bu hata varsa, bu arızadan dolabınız az soğutuyor veya hiç soğutmuyor demektir. Bu arızayı tüketici olarak halletmeniz mümkün değildir. Vestel buzdolabı servisi olarak bizden servis talep edebilirsiniz.
Vestel Buzdolabı Demo Arızası: D cool ve F tuşuna basılı tut alt kapağı 3 sefer açıp kapatarak, fişi çekerek yeniden takınız. Bir başka modelde ise S ile F tuşuna basılı tutarak alt kapıyı önce aç kapat 3 kere olmazsa üst kapıyı 3 sefer açıp kapat DEMO modundan çıkacak.
Vestel Buzdolabı Tatil Modu: Tatil sembolü yanıp sönünceye kadar MOD butonuna basın 1 saniye boyunca herhangi bir butona basılmazsa, Tatil modu sembolü üç defa yanıp sönecek ve sesli uyarı gelecektir. Böylece “Tatil modu” aktif edilmiş olur. İptal etmek için yapılan işlemin aynısını yapın tatil modu iptal olacaktır.
Vestel Buzdolabı SA Arızası Çözümü: Soğutucu arızası anlamına gelmektedir. Yani soğutma az arızası birden fazla sebepten ekranda belirir. İlk olarak SA arızası aldığınızda cihazın sensörünü değiştirip denemenizde fayda var. Sensör değiştikte sonra arıza devam ediyorsa anakart onarımı gerekir. Anakart değişimi ile de arıza giderilmezse motor kontrolü gerekir. SA arıza kodunu soğutma zayıfladığında görürsünüz. Soğutma olduğu halde SA hata kodu alıyorsanız kesinlikle kart arızalı demektir.
YD: Dondurucu bölümü az soğutuyor veya soğutmuyor.
YS: Soğutucu Bölüm çok sıcak hatası.
YD VE YS: Soğutma yetersiz hatası.
CS: Soğutucu Bölüm çok soğuk hatası.
DuGu: Düşük voltaj uyarısı hatası.
CO:01: Dondurucu sen. -10 ºC’den sıcak ise (-9 ºC, -8 ºC, -7 ºC gibi)
CO:02: Soğutucu sen. 15 ºC’den sıcak ise (16 ºC, 17 ºC, 18 ºC gibi)
CO:03: Soğutucu sen. -5 ºC’den soğuk ise (-6 ºC, -7 ºC gibi)
CO:04: Dondurucu sen. -10 ºC’den sıcak ve Soğ.sen. 15 ºC’den sıcak ise)
FO:05:Soğutma yetersiz hatası (10 dakika boyunca soğutma yok)
FO:06:Defrost hatası (90 dakika, 0 ºC’den soğuk)
FE:01: Dondurucu sensör arızalı,
FE:02: Soğutucu sensör arızalı,
FE:03: Defrost sensörü arızalı,
FE:04: Ortam sensörü arızalı,
LF arızası
Dondurucu bölüm yeterince soğuk değilse, uzun süre dolap çalıştırılmadığında, uzun süre elektrik kesintilerinde (dolap içi soğumadığında) bu hatayı verecektir.
LC arızası
Soğutucu bölüm çok sıcak soğutucu bölümün ideal sıcaklığı +4oC’dir. Bu uyarı görüldüğünde soğutucu bölümdeki yiyeceklerin bozulma riski vardır.
Soğutucu sıcaklık ayarını geçici olarak, istenilen seviyeye gelene kadar arttırınız veya hızlı soğutma moduna getiriniz.
LF ve LC arızası
Soğutma yetersiz LF ve LC aynı anda gerçekleştiğinde görünür. Buzdolabı yeni çalışmaya başladığında yeterince soğukluk olmadığı için bu uyarı çıkar ve soğutma gerçekleştiğinde uyarı kendiliğinden kalkar.
HC arızası
Soğutucu bölüm çok soğuk soğutucu bölümün aşırı soğuttuğu anlamına gelir ve bölüm içindeki yiyecekler donmaya başlar.
Hızlı soğutma kısmında olup olmadığını kontrol ediniz
Soğutucu bölüm ayarlarını kısınız.
LOPO Arızası
Düşük Voltaj Buzdolabını besleye gerilim 170 Voltun altına düştüğünde, buzdolabı
bekleme konumuna geçer. Bu özellik düşük voltajdan dolayı kompresörün arızalanmasını engellemek
içindir. Gerilim, tekrar istenen düzeye geldiğinde buzdolabı otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
Ortam sensöründe hata varsa -22 ledi yanar
Defrost sensöründe hata varsa -20 ledi yanar
Dondurucu sensöründe hata varsa -16 ledi yanar
KOMPRESÖR (Soğutma) ile ilgili bir sorun varsa -24 ledi yanar
DEFROST REZ ile ilgili bir sorun varsa SF ledi yanar
Dondurucu bölüm yeteri kadar soğuk değilse (-10’dan sıcak) -24 barı yanıp söner
Buzdolabınız çalışmıyor= Fişin takıldığı prizin sigortası ya da ana sigorta atmış olabilir. Prizde arıza olabilir.
Buzdolabınız yeterli soğutma yapmıyor= Sıcaklık ayarları doğru yapılmamış olabilir. Buzdolabınızın kapıları sık açılıyor veya uzun süreli açık kalıyor olabilir. Buzdolabınızın kapıları tam olarak kapanmamış olabilir. Buzdolabınıza, hava dolaşımını engelleyecek şekilde arka duvarına temas eden kap veya yiyecek yerleştirilmiş olabilir. Buzdolabınız aşırı derecede dolu olabilir.
Buzdolabınızda yiyecekler gereğinden fazla soğuyor=Sıcaklık ayarları doğru yapılmamış olabilir. Derin dondurucu bölmesinde çok miktarda yeni yerleştirilmiş yiyecek olabilir.
Buzdolabınız sesli çalışıyor= Ayarlanan sıcaklık seviyesinin sabit kalabilmesi için, kompresör zaman zaman devreye girecektir. Bu sırada buzdolabınızdan gelecek sesler fonksiyon gereği normaldir.
Buzdolabınızın içinde nem oluşuyor= Yiyecekler düzgün ambalajlanmamış olabilir. Buzdolabınıza koymadan önce kaplar iyice kurulanmamış olabilir. Buzdolabınızın kapıları çok sık açılıyor olabilir. Kapı açıldığında, odadaki havada bulunan nem buzdolabına girer. Özellikle odanın nem oranı çok yüksek ise, kapıyı ne kadar sık açarsanız, nem birikimi o kadar hızlı olur.
Buzdolabınızda bazı yiyecekler donuyor= Buzdolabının arka kısmına koyulan nemli yiyecekler soğuk havayla temas etmiş olabilir.
Vestel Bulaşık Makinesi Arıza Kodları F1 arızası: Bulaşık makinenizde su sızıntı olduğunda su kaçağı olduğunda görülebilen hatalardır. Makinenizde bu hatayı direkt vermez, ekrandaki ışıkların yanıp sönmesiyle belli eder. Yıkama / kurutma ve bitti ışığı yanıyorsa veya durulama kurutma ışıkları yanıyorsa F1 hatasıdır.(F1 Hatası). Makinenizin bir yerinden su sızdırıyor ve emniyet swich anahtarını aktif hale getiriyor.
Vestel Bulaşık Makinesi F2 arızası: Cihazınızın ekranındaki bitti ve başla /beklet ışıkları yanıyorsa kurutma bitti ışığı yanıyorsa (bazı modellerde kurutma ve bitti ışığı yanar) makine F2 arızası veriyor demektir. Makineniz suyu boşaltmadığı için verir. Makinenizin pompa motoru arızalı veya tahliye tıkalı veya anakartında bir sorun var demektir.
Vestel Bulaşık Makinesi F3 arızası: Cihazınızın ekranındaki bitti ışığı veya bitti ve durulama ışıkları yanıyorsa F3 hatası olan sürekli su alma arızası var demektir. Su giriş valfi veya elektronik kart parçalarından biri arızalı demektir.Teknik destek için Vestel Bulaşık Makinesi Servisi olarak bizi arayınız.
Vestel Bulaşık Makinesi F3 arızası: Su alma hatasıdır. Su ventili veya anakart arızalı olabilir. Bazı modellerde bitti ve durulama ışığı yanıyorsa bu F3 hatası demektir.
Vestel Bulaşık Makinesi F4 arızası: Cihazınızın ekranındaki yıkama, kurutma veya durulama ışığı yanıyorsa bu F4 hatasıdır. Makinenizde bu hata var ise su sayaç anahtarı veya elektronik kart arızalıdır.
Vestel Bulaşık Makinesi F5 arızası: Cihazınızın ekranında başla bekle veya başla ışığı yanıyorsa bu hata F5 arızasıdır. Bu hatanın anlamı yeteri kadar su almıyor veya makine çalışması için istenilen su seviyesine gelmiyor arızasıdır. Bu hatanın olası sebepleri musluğunuzun açık olduğundan emin olun, temiz su hortumunu kontrol ederek tıkalı olup olmadığını kontrol edin, ventil bozuk olabilir, su emniyet anahtarı, basınç anahtarı veya yıkama motoru parçalarından herhangi birinde arıza olabilir. Servis için bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.
Vestel Bulaşık Makinesi F6 arızası: Cihaz ekranında yıkama/kurutma ışığı ve başla/beklet ışığı yanıyorsa veya yıkama ve bitti ışığı yanıyorsa, bu hata kodu F6 arızasıdır. Makinenizde bu hata varsa NTC sensör, rezistans veya elektronik kart arızalı demektir.
Vestel Bulaşık Makinesi F8 arızası: Bulaşık makinenizin ekranında başla/beklet, yıkama/kurutma ışığı yanıyorsa veya yıkama, kurutma ve bitti ışıkları yanıyor ise bu F8 hatasıdır. Bu hata olduğunda bulaşık makineniz yeterli ısıya ulaşmıyordur. Bu hata ısıtıcı rezistans veya elektronik kart arızasını gösteriyordur.
Vestel Bulaşık Makinesi F9-FA arızası: Bu hata bulaşık makinenizin ekranında yıkama durulama ışıkları yanıyorsa F9 arızasıdır. Devizör veya kirlilik hatasıdır. Bu arızanın olası sebepleri devizör arızalı veya anakart arızalıdır.
Vestel Bulaşık Makinesi FE arızası: Bulaşık makinenizin ekranındaki yıkama / kurutma, bitti ve başla / beklet veya yıkama, durulama, kurutma, bitti ve başla ışıkları yanıyorsa bu FE arızası demektir. Makinenizde bu hata varsa elektronik kart arızalı demektir.
Not: Eğer makineniz sesli çalışıyorsa, makinenin ayakları bozuk olabilir veya makineniz düz bir zeminde olmadığından kaynaklanır.
-Makinenizin her hangi bi yerine dokunduğunuzda eklektrik çarpıyorsa bunun sebebi topraklama hattının olmamasından kaynaklıdır. Sağlıklı çalışması için topraklama hattının olması gerekmektedir.
Telif Hakkı © 2015 Kay Teknik Servis - Tüm Hakları Saklıdır.
Firmamız "Özel Servis" olarak hizmet vermektedir.